Chating sex mlysia

posted by | Leave a comment

Hari tu, aku ingat nak dengar ceramah ugama antara maghrib isyak, alih-alih ustaz yang datang mengajar sempena Maal hijrah baru baru ni rupanya ustaz politik, habis digunakan ayat Al quran dan hadith- hadith untuk benarkan perjuangan mereka.., Nabi dulu minta bantuan orang kafir untuk berhijrah, sebab tu kami bergabung dengan parti orang kafir, dahulu Nabi berhijrah untuk bina Negara islam, sebab tu anda semua kena undi parti X sebab kami nak bina Negara islam.., tak undi kami masuk neraka bla bla bla.. Mekkah tak sesuai nak jalankan hukum islam lalu Nabi berhijrah?

Dulu Nabi berhijrah minta bantuan orang kapir menunjuk jalan lalu kami pun bergabung dengan orang kapir kerana ini sunnah Nabi? Suka hati laki tiri belah nenek korang jer nak tafsir hijrah Nabi selari dengan perjuangan korang konon.., walhal Nabi masa kat Mekkah dah dapat offer jadi ketua, tapi Nabi tak nak, dan masa Nabi hijrah, ayat tentang hukum hakam belum turun lagi.., dan, arghh, malas lah aku nak tulis dalil dengan korang, sebab nanti bertambah dosa korang sebab ghairah nak menang walaupun salah..

Tanda orang yang miskin jiwa raganya adalah suka bercakap tentang harta orang lain.., dan itu tandanya korang cinta dunia, dan Tuhan marah korang bercakap tentang harta dunia, apatah lagi tentang harta orang lain, bukannya korang dapat faedahpun bila puji harta mereka, buat mereka riak dan korang dengki jerr, itu semua jalan ke neraka, banyak benda lagi nak di borakkan daripada bercakap tentang harta orang lain, baik korang bercakap tentang nikmat yang Allah bagi kat korang dan bersyukur.., tak payah menghinakan diri dengan berborak tentang harta orang lain…3. Aku suka baca komik dan tengok kartun masa remaja dulu, bila tengok visual game, aku rasa memang tertarik dan berniat nak beli PS2, tapi tak.., aku tak terjebak dan tak tergoda langsung dengan semua jenis game, Tak kiralah PS2 ke, PS3 ke, X Box ke, malahan game bodoh macam solitaire pun aku tak main, aku tak terperangkap dengan benda benda yang betul betul buang masa…, dari aku main game, baik aku main lari lari dengan bini aku, takde faedah langsung susun daun terup sehingga keluar bunga api.., memang betul betul takde faedah!! Beli harta dan hias harta dengan penuh membazir dan jatuh cinta pada harta sendiri…Ini macam penyakit orang kapir yang takut mati, beli kereta dan hias kereta macam sampah dan jatuh cinta kat kereta sambil perasan kereta tu cantik, letak spoiler yang nampak bodoh, tampal stiker jenema kereta mahal luar Negara walhal kereta tu kereta buatan Malaysia, lepas tu cat kereta macam budak tadika baru dapat calour, lepat tu tulis type-R dan macam macam lagi aksesori bodoh.., dan bila memandu, perasan semua orang cemburu dengan mereka, aduh.., aku bukan cemburu, tapi aku kasihan.., oh! , semalam awek aku tu merajuk, tapi lepas aku belikan handphone baru terus kami berbaik semula,” “eh kau tahu tak?

Tengok sukan secara live Aku tak kan buang masa bangun malam tengok bola, atau pergi stadium tengok bola, atau sukan sukan lain, hidup ini singkat sahaja, apa salahnya jika tengok kat berita terus? Alangkah ruginya umur mereka.., aku kasihan dengan kebodohan mereka menghabiskan masa..6. Benda yang tak dapat pahala ni tak elok di istiqamahkan, nanti jadi makruh dan takut takut lama-lama boleh jadi haram…, tak rugipun tak tengok drama bersiri.., terutama suri rumah, baik baca buku ugama dari habiskan masa tengok drama Indonesia yang banyak iklan.., dan aku dengar cerita, drama bersiri tu dibuat dua kali tayang, petang dan malam, dan ada orang sampai tengok dua kali petang dan malan, oh! , semalam awek aku tunjuk tahi lalat dia.., apa punya bodoh awek dia dapat pakwe bodoh pun aku tak tahu.. , yang orang lelaki kebanyakkan dalam bercinta, sangat berharap untuk terlanjur, siap bangga dan cerita kat kawan kawan, dan akan tinggalkan perempuan bodoh tu, sebab lelaki rasa hebat dapat kendurikan orang perempuan.., jadi nak elak benda ni semua, tak payah bercinta, dan jika bercinta, diam diam sudah, dan takutlah pada Allah, kahwin cepat cepat..

SEMUANYA BERMULA DARI PERKENALAN DI LAMAN SOSIAL PADA BULAN PUASA LALU.. SO AKU LAYAN JER, COZ NAK TENGOK SEJAUH MANA DIA NAK KENAKAN AKU..

Meanwhile click on the link to enjoy the view of a beautifully corrupted wife of a MP.

Contoh lain, bagi yang berniaga, bila perniagaan restoran dia tak laku, dia akan sangka buruk kedai sebelah ‘guna-guna’kan dia, padahal dia yang tak pandai meniaga, masak tak sedap dan hantar order lembab, mahal pulak tu…, tak ke bangang?

Atau bila orang masjid datang ziarah dia kat rumah sebab nak eratkan silaturahim, terus marah marah sambil berkata aku dah banyak ilmu ugama pergi dakwah orang lain, bodoh ke apa? , perasan di salahkan lalu emosi dalam email atau komen, arhhgh, malas aku nak beremosi, karang aku pulak jadi slow.., baca entry penuh kat sini jika nak detail.3. Aku menyampah dengan mereka yang begitu ghairah bercerita tentang harta orang lain, kereta orang tu mahal dan mewah bla bla bla.., rumah orang itu besar dan indah bla bla bla..,, gelang orang itu cantik dan berseri bla bla bla..,, isteri orang itu besar buah dada bla bla bla..,, hampeh semua!! Nak bercinta boleh, diam diam sudah, dan jangan buat maksiat, tak payah nak tunjuk pada dunia yang korang ada awek, rakam gambar, letak dalam blog, dan perasan bahagia, aku cukup menyampah dengan mereka yang bercerita tentang awek atau pakwe mereka, “eh kau tau tak Hamka?

KALAU DATO' TAK ADA PERGI OVERSEA AKU JADI DRIVER DATIN PULAK.

SATU HARI TU DATO' KENA PERGI INDONESIA SEBAB URUSAN PEJABAT.

Leave a Reply

  1. dating latest match service 22-Sep-2019 11:49

    Nehmen Sie Kontakt mit unserem Service auf oder lassen Sie sich von unseren Tipps inspirieren.

  2. Devon sex meet chat no sign up 01-May-2020 05:42

    Why do I see the same name in chat room multiple times?

Free chat fuck no sighn up